Deținut sau pacient ?

Azi dimineață în timp ce îmi savuram cafeaua, am dat peste un articol din ziarul Adevărul care m-a făcut să urăsc și mai mult acest sistem românesc ticăloșit în care trăim. În articol era vorba despre umilința la care sunt supuși bolnavii din Spitalul Județean de Urgență din Vaslui. Deci Spitalul Județean da ? Cea mai mare unitate sanitară din județ. Ce se întâmplă cu acești oameni ? Păi cică de mai bine de o lună hrana acestora este compusă în proporție de 100% din legume și lactate. Nu primesc nici măcar un gram de carne... De ce ? Cumva din grija statului de a asigura o alimentație sănătoasă pentru bolnavii spitalului ? Aaaa....nu, în niciun caz. Ați uitat în ce țară trăiți ?

Treaba stă în felul următor: Spitalul cu pricina a organizat licitațiile pentru achiziția preparatelor din carne, DAR....și acum "nu se prezintă niciun furnizor, pentru că nu sunt dispuși să primească banii cu întârziere". În spitale au prioritate cheltuielile cu personalul și "asigurarea medicamentelor și a materialelor sanitare, hrana bolnavilor fiind asigurată în funcție de bunăvoința furnizorilor care acceptă plata produselor în termen de 60 de zile."

Așa și? Vor zice vegetarienii......ce fără carne nu se poate? Se poate, însă nu asta e ideea. Partea interesantă abia acum urmează. Scursurile societății ( adică ăia din "pinitenșiare") și aici vorbim despre Penitenciarul Vaslui, nu stau o zi fără carne. Carnea este nelipsită de la masă. De ce ? Pentru ei sistemul funcționează la parametri normali. "Sumele alocate de ANP se repartizează, raportat la numărul de deținuți, numărul de calorii ce trebuie asigurat zilnic acestora"

Deci criminalii, hoții, violatorii, pedofilii trăiesc foarte bine în pușcărie, în timp ce bolnavii din spitale suferă de foame și pe deasupra sunt nevoiți să își cumpere singuri medicamente și materiale sanitare pentru că "nu sunt" disponibile în stocul spitalelor, asta după ce plătesc și contribuțiile la sănătate.

Cu un deținut de la Jilava se cheltuie 1531 Ron, 42 Ron pentru elevi iar un salariu minim net de 672 Ron. Unde mai pun faptul că deținuții mai sunt și plătiți cu 25% din munca prestată de către aceștia în timpul detenției. Deci unde este problema ? Ce aș face eu cu infractorii ???

În primul rând, scoși la muncă fără remunerație. Dacă tot se cheltuie atât cu ei, măcar să producă ceva. La căi ferate, la drumuri, poduri, tunele, în mină, etc. Orice infracțiune este până la urmă un act antisocial. Deci dacă unor elevi cu peste 20 de absențe nemotivate li se taie alocația, unui infractor care înainte de infracțiune beneficia de ajutor social, acesta ar trebui retras definitiv odată ce a fost condamnat.
pușcăriași

Share this article with your friends.