Întuneric total în Decembrie ?

M-am distrat copios ieri pe prostia așa-zișilor jurnaliști din România care preiau știri fără să verifice veridicitatea lor și bagă lumea în sperieți.

Să încep cu Antena 1 care oricum produce dezinformări în masă. O să reproduc aici întreg articolul:

"Milioane de oameni din toate colțurile lumii sunt îngrijorați după ce NASA a anunțat că Terra va trece prin șase zile de întuneric total.
 Potrivit specialiștilor, din cauza unei furtuni solare, în perioada 16 – 22 decembrie 2014, lumina soarelui ar urma să fie obturată în proporţie de până la 90 la sută, în urma apariției unui praf stelar.
În cazul în care astronomii au calculat bine, ar fi cea mai puternică furtună solară din ultimii 250 de ani, care va dura 216 ore."

Cei de la Onlinesport.ro merg și mai departe: "Lumea va rămâne, în aceste zile, fără lumina soarelui din cauza unei furtuni solare, ceea ce va cauza praf și moloz în spațiu din abundență și, prin urmare, va bloca 90% din lumina soarelui."

Moloz!?! Ce caută molozul în spațiu ?

La o căutare mai atentă sursa originală a acestei "știri" este site-ul Huzlers.com. Un site asemănător Times New Roman. Deci știri false, satire! Această știre a fost preluată (copy-paste) de majoritatea site-urilor de știri de la noi, răspândind vestea.

Așa că oameni buni, stați liniștiți că lumina solară nu va fi obturată de niciun "moloz" sau praf interstelar NICIODATĂ! O furtună solară oricât de puternică ar fi aceasta, nu va reuși să adune tot praful interstelar din sistemul nostru solar în jurul Pământului pentru a bloca razele solare!
Până să se întâmple una ca asta, vom muri toți ca urmare a acelei explozii solare!

Totuși eu cred că cei de la Antena 1 ar fi trebuit să adauge faptul că Băsescu este de vină pentru acest eveniment care va avea loc taman în perioada în care acesta trebuie să părăsească Cotroceniul!


Share this article with your friends.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu